Ga naar de homepage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

> Home > Organisaties > Reiservaringen oad > Extra info

 

 

 Home
 Organisaties
 Vakantie Landen
 Reisorganisatie Uitgelicht
 Contact
 Nieuwsbrief
 Over Ons  Bekijk de reiservaringen Deel uw eigen ervaring Bekijk de extra info

oad
Oad
Burg. vd Borchstraat 2
7451 CH Holten
31 (0) 54 837 77 77
kk@oad.nl
www.oad.nl


Bekijk: reiservaringen oad.nl

Informatie Oad

Extra info extra info: oad is een Nederlandse reisorganisatie gevestigd in Holten.

Oad Groep in vogelvlucht
De Oad Groep is een onafhankelijk, puur Nederlands familieconcern dat zich de afgelopen jaren stormachtig heeft ontwikkeld en nu Nederland's op één na grootste reisonderneming is.

Vanuit het Oad-hoofdkantoor in Holten (Ov.) worden de drie onder de Oad Groep opererende divisies aangestuurd:
• Oad Reizen, de allround reisorganisator van vlieg-, bus- auto-, boot- en treinreizen naar meer dan 60 landen wereldwijd.
• De Globe Reisburogroep, één van Nederlands grootste reisbureauketens met meer dan 220 toeristische en 8 zakenreiskantoren in heel Nederland.
• Het Oad Touringcarbedrijf, dat de grootste particuliere touringcarvloot van ons land exploiteert en onderhoudt.

De Oad Groep is eigenaar van een aantal gespecialiseerde touroperators zoals SRC-Cultuurvakanties, direct seller Bex Reizen en Hotelplan.

Historie
In 1924 kocht oprichter G. ter Haar zijn eerste bus ten behoeve van het personenvervoer in een deel van Twente. De daaropvolgende decennia breidde het openbaar vervoer steeds verder uit en verzorgde de Overijsselsche Autobusdiensten O.A.D. ook groepsuitstapjes: eerst in het binnenland, later ook over de grens.

In de jaren '60 ging Oad ook daadwerkelijk als organisator van verzorgde busreizen optreden. In 1970 verscheen de eerste Oad-reisgids en nam de landelijke bekendheid van Oad Reizen snel toe. Oad verwierf veel publiciteit met innovaties als de slaapbus, de skibus, de lage instapbus, de fietsbus, de rolstoelbus en de spectaculaire Oad Jumbocamper. In de loop van de jaren '80 begaf Oad zich op de vliegmarkt, maar het duurde tot midden jaren '90 voordat Oad in dit segment echt doorbrak met de introductie van een aantal intercontinentale vliegvakantiebestemmingen. Vanaf dat moment ontwikkelde Oad zich in snel tempo tot de op één na grootste allround reisorganisatie van ons land.

Touroperating
De hele wereld is het speelveld van Oad Reizen geworden: van tropisch Mexico tot de Indonesische Archipel. Oad Reizen is actief in meer dan 60 vakantielanden van Scandinavië tot Zuid-Afrika. Exotische zon- en strandvakanties, wintersport, actieve vakanties, stedentrips, cruises, excursie- en rondreizen boordevol cultuur, natuur en couleur locale: voor elk soort vakantie is Oad Reizen is een sterk, vertrouwd én betrouwbaar merk, dat borg staat voor kwaliteit en zekerheid tegen scherpe prijzen.

Busreizen vormden jarenlang de kernactiviteit van Oad, maar ruim driekwart van de Oad-passagiers vertrekt heden ten dage per vliegtuig of eigen auto: hét bewijs dat Oad Reizen zich heeft ontwikkeld tot een allround reisorganisatie. Niet voor niets werd Oad door de Nederlandse reiswereld meermaals uitgeroepen tot meest innovatieve én beste allround touroperator voor vlieg-, bus-, auto- en treinvakanties.

Groups, Incentives & Sports Travel
Steeds meer bedrijven, organisaties en verenigingen doen een beroep op Oads afdeling Groups, Incentives & Sports Travel voor het verzorgen van jubileum- en incentivereizen, sportreizen, bedrijfsuitstapjes en andere groepsreizen in binnen- en buitenland. Of het nou gaat om complexe maatwerkreizen met creatieve programmasuggesties, om de organisatie van mega-bedrijfsevenementen of om een gezellig verenigingsuitje, u kunt bij Oad terecht.

Sponsor- en samenwerkingsovereenkomsten met onder meer KNVB, KNSB, PSV, Ajax, Joop van den Ende Theaterproducties, Night of the Proms enMojo Concerts waarborgen dat Oad altijd over toegangskaarten voor grootschalige events beschikt. Zo vervoert Oad duizenden voetbal- en schaatssupporters naar de grote nationale en internationale evenementen en even zovelen naar popconcerten, musicals en theatervoorstellingen.

Globe Reisburogroep
Van de ca. 1560 Oad-verkopende reisbureaus, maken er ruim 220 deel uit van de Oad-organisatie. Deze Globe Reisburo's, verspreid over heel Nederland, onderscheiden zich door allround vakmanschap, persoonlijke service en kwaliteit. Onder het motto 'Globe gaat nèt even verder' verzorgen zo'n 1100 Globe medewerkers de vakantie van talloze Nederlanders. Van een advies op maat tot de benodigde verzekeringen, de klant heeft er geen omkijken meer naar. Of het nou gaat om een weekendje weg of een wereldreis...

Ook het aantal zakenreizen stijgt explosief. Daarom zette Oad acht gespecialiseerde Globe Business Travel-kantoren op. Deze zakenreiskantoren bewegen zich in een snel veranderende markt, waarin nationale en internationale samenwerking noodzakelijk is om service, flexibiliteit, zekerheid en een evenwichtige prijs-kwaliteitverhouding te waarborgen. Wereldwijde communicatie-netwerken en geavanceerde automatiseringssystemen voor het reserveren van vliegtickets, hotelkamers en autohuur staan daarbij tot de beschikking.

Oad Touringcarbedrijf
De 180 Oad-touringcars vinden hun weg door heel Europa; tienduizenden vakantiegangers vertrouwen jaarlijks hun busvakantie aan Oad toe. De Oad-chauffeurs zijn als gastheer ook verantwoordelijk voor het wel en wee van hun gasten. Daarom worden ze niet alleen intensief getraind op hun rijvaardigheid, maar wordt in het opleidingstraject ook veel aandacht besteed aan sociale vaardigheden.

Veiligheid en comfort in het busvervoer hebben voor Oad top-prioriteit. Oad verrichte baanbrekend werk op het gebied van veiligheid. Als mede-initiatiefnemer van hetStichting Keurmerk Touringcarbedrijfheeft Oad een voorbeeldfunctie in de Nederlandse touringcarbranche. Detouringcars worden door een eigen technische dienst onderhouden, waardoor elke mogelijke twijfel over de technische staat waarin de bussen verkeren uitgesloten worden.

Natuurlijk is het voor elk individu, bedrijf, vereniging of gezelschap mogelijk een Oad-touringcar te huren. Of het nou gaat om een normale touringcar, een luxe VIP-coach of de comfortabele, met veel extra's uitgevoerde Excellent-bus; Oad staat voor u klaar.

Reismogelijkheden reismogelijkheden: Andorra, Arabische Emiraten, Aruba, België, Brazilië, Bulgarije, Cambodja, Canada, China, Cuba, Cyprus, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Ecuador, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Indonesië, Italië, Kenia, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malediven, Maleisië, Malta, Marokko, Mexico, Namibië, Nederland, Nederlandse Antillen, Noorwegen, Oman, Oostenrijk, Peru, Polen, Portugal, Roemenie, Rusland, Slowakije, Spanje, Tanzania, Thailand, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland.

Zekerheden Aangesloten bij: ANVR, SGR, calamiteitenfonds.

 

 

Privacy | Disclaimer | Over ons | Contact | Sitemap | Partners | © reis-ervaring.nl